Avlopp Värmland

RING OSS - 054-220 89 17

Markbädd & infiltration

Vi anlägger enskilda avlopp i Värmland med markbädd och infiltration! Vi har nämligen lång och gedigen erfarenhet av alla typer av installationsuppdrag inom avlopp i Värmland. Både underhållning och anläggning av enskilda avlopp är komplicerat nog som det är. Processen omgärdas dessutom av både lagar och regler som måste följas med största respekt.

När ni anlitar oss kan vi därför garantera ett säkert och hållbart resultat med markbädd och infiltration som lever upp till alla krav. Kontakta oss idag!

Avlopp Värmland

Har ni funderingar på avloppsbyte eller anläggning av nytt avlopp i Värmland? Vi hjälper er med alla typer av vatten- och avloppsarbeten, så kallade VA-arbeten, med allt från dränering av husgrunder till installation av enskilda avlopp med markbädd och infiltration.

Är ni osäkra på vad som är vad och vad som passar just er när det kommer till markbädd och infiltration? Vi hjälper er fatta det slutgiltiga beslutet! Vad blir det? Markbädd eller infiltration?

Markbädd och infiltration

Tack vare vår expertis kan ni alltid räkna med oss. Vi kan nämligen ta oss an i stort sett vilket projekt som helst, även vad gäller enskilda avlopp med markbädd och infiltration. Vi besitter ett brett kunnande och har erfarenhet av att hantera enskilda avlopp med både markbädd och infiltration.

Markbädd

Går ni i tankarna att skaffa ett enskilt avlopp med markbädd? Eller står ni i valet och kvalet om markbädd vs. infiltration? En markbädd fungerar som så att reningen sker i ett uppbyggt sandlager, istället för i markens naturliga jordlager som på en infiltrationsanläggning. I botten på detta sandlager samlas det sedan vatten som istället för att rinna vidare ner i marken leds ut till exempelvis ett dike, till skillnad från en infiltration. Med andra ord innebär det att avloppsvattnet renas genom att rinna genom en uppbyggd bädd av sand istället för genom det naturliga jordlagret.

Markbäddar är en av de vanligaste metoderna för enskilt avlopp i Värmland, en teknik som dessutom är väl beprövad och att rekommendera när infiltration inte är lämpligt eller önskvärt.

Infiltration

I en infiltrationsanläggning däremot, renas vattnet istället naturligt genom att direkt sippra ner genom marken. Kort och gott innebär det att avloppsvattnet rinner genom det naturliga jordlagret och slutligen sprids via marken vidare ned till grundvattnet. I marken sker en naturlig rening av vattnet genom biologiska, fysikaliska och kemiska processer.

Funderar ni på ett enskilt avlopp med infiltration? Denna metod är inte alltid lämplig, men om markförhållandena tillåter är det ett alldeles ypperligt alternativt som behöver väldigt lite tillsyn och underhåll.

Är ni osäkra på vilken markbaserad rening som passar just er när det kommer till markbädd och infiltration? Kontakta oss så berättar vi mer! Vi gör jobbet åt er och installerar enskilt avlopp i Värmland med markbädd och infiltration. Välkomna.

Kilbergs Schakt i Säffle AB


Båtsmansgatan 5 A
652 28 Karlstad

054-220 89 17

[javascript protected email address]

559046-1363


Avlopp

Markbädd & infiltration


logo-image

Om Oss

Behöver ni hjälp att underhålla ett befintligt eller anlägga ett nytt enskilt avlopp i Värmland? Anlita oss för stort som smått! Välkommen.

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

Kilbergs Schakt i Säffle AB

Org nr: 559046-1363
Båtsmansgatan 5 A
652 28 Karlstad
Tel: 054-220 89 17

Hitta hit